Constatrea Decesului

Icon Heading

Este primul pas in momentul unui deces. Acest serviciu este asigurat de catre medicul de familie sau de catre o unitate sanitara autorizata, la 24 de ore de la producerea decesului.

In urma exeminarii corpului defunctului de catre medic, se elibereaza un document numit “Certificat Medical Constator al Decesului”.

Pentru completarea acestui document este necesara prezentarea cartii de identitate sau a buletinui de identitate, a persoanei decedate.

Imbalsamarea

Icon Heading

Este un serviciu medical necesar, recomandat prin lege pentru protejarea defunctului (incetineste procesul de putrefactie, distruge microbii si bacteriile din organism).

Dupa procedura de imbalsamare/tanatopraxie, medicul elibereaza un act numit “Certificat de Imbalsamare” necesar pentru depunerea la capela sau pentru transportul defunctuluiin alta localitate.

Imbalsamarea se va face numai dupa ce Certificat Medical Constator al Decesului a fost eliberat de catre medicul de familiei sau medicul legist.
Pentru depunerea persoanei decedate la capela sau pentru transportul in alta localitate sau in alta tara, compania noastra se poate ocupa de eliberarea actelor necesare.

Actele necesare pentru declararea decesului

Icon Heading

Compania noastra va poate sprijini in Eliberarea Certificatului de Deces si a Adeverintei de Inhumare, eliberate de catre Starea Civila, de pe raza careia s-a produs decesul.

Acetele necesare pentru declararea decesului sunt:
1. Certificat Medical Constatator al Decesului. (originalul)
2. Actul de Identitate al persoanei decedate. (originalul si copia)
3. Certificatul de Nastere al persoane decedate. (originalul sau copia)
4. Actul de Identitate al persoanei care declara decesul (originalul si copia)*
5. Certificatul de Nastere al persoanei care declara decesul. (originalul sau copia)

*Declarantul poate fi o ruda sau o persoana stabilita printr-un testament sau printr-un contract.

Locul inmormantarii

Icon Heading

In majoritatea cazurilor familiile detin un loc de inhumare. In cazul in care sunteti intr-un astfel de moment si nu detineti un asemenea loc, compania noastra va poate spijinii in obtinerea unui loc de veci, atat in Bucuresti cat si in provincie. In anumite cimitire locurile de veci se pot obtine GRATUIT .

Ajutor pentru Inmormantare

Icon Heading

Acest ajutor pentru inmormantare oferit de catre statul Român pentru pensionari sau salariati este in valoare de 4162 lei. Compania nostra va poate sprijini in intocmirea dosarului pentru ridicarea ajutorului de inmormantare. Ajutorul se acorda o singura data, persoanei care face dovada ca a suportat cheltuielile de inmormantare/incinerare.

Pentru ridicarea ajutorului de inmormâtare aveti nevoie de urmatoarele documente:
1. Certificatul de deces (original si copie);
2. Actul de Identitate a solicitantului. (original si copie);
3. Talonul de pensie al persoanei decedate;
4. Factura fiscala cu dovada platii prin care sa reiasa cheltuielile de inmormântare
5. Formular tip de la Casa de Pensii pentru ajutorul de inmormântare.

Totodata cu depunerea actelor pentru ajutorul de inmormantare familia poate deune documentele pentru ridicarea ultimei pensii, daca ea nu a fost primita inainte de deces.

Organizari parastase

Icon Heading

Daca nu aveti posibilitatea si timpul necesar pregatirii pachetelor pentru pomana decedatului sau a colovei, compania noastra va poate ajuta in pregatirea lor.

Comenzile vor fi date cel târziu cu 24 ore inaintea inmormântarii/incinerarii.
Pentru organizarea unei pomeni, va putem oferii pachete, coliva, colaci, vin si vin cu ulei sau va putem recomanda un restaurant.

Pachetele pentru pomana pot fi de doua feluri: de dulce sau de post. De asemenea va putem ajuta oricand dupa inhumarea/incinerarea persoanei decedate, pentru pregatirea parastaselor conform randuielilor bisericesti.